Voorjaar 2016-nu: Zuiderwaterlinie

Het is de oudste, langste en meest benutte waterlinie van Nederland. Toch is de Zuiderwaterlinie nog relatief onbekend.  De provincie wil daar verandering in brengen. En schakelde Fijnland tekstproducties in om te ondersteunen in de communicatie.

Inspiratieatlas

De inspiratie-atlas Zuiderwaterlinie, ‘een open boek’. Een prachtig product van Fijnlandse samenwerking: Lisette, Leonie en Janine hielden interviews, schreven themateksten en redigeerden essays. Janine verzorgde coördinatie en traffic, Leonie voerde de eindredactie.

E-mail nieuwsbrief

De eerste nieuwsbrief over de Zuiderwaterlinie met Fijnlandse handtekening kwam dit voorjaar uit. Janine schreef de teksten, Leonie deed verbetervoorstellen voor de vormgeving van zowel de nieuwsbrief als de website. De tweede is net uit.

Verkeersveiligheid

Een mooie Fijnlandse samenwerking.  Met Leonie werk ik aan het vertalen van communicatie-advies naar tekst. Op websites, in kranten en via social media. Een greep uit het wekelijkse werk:

Het NUL-nieuws

Elke 6 weken verschijnt het NULnieuws. Met nieuws en ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid en het themajaar.

Up-to-date houden sites

Het dossier over verkeersveiligheid op www.brabant.nl én de NUL-site blijven up-to-date met de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen.

Verslag en foto's
Tal van acties, bijeenkomsten, projecten en activiteiten krijgen een verslag dat via diverse kanalen zijn weg vindt in heel Brabant.

Provincie Noord-Brabant: Leefbaarheid en Cultuur

Leefbaarheid, cultuur, erfgoed en sport. Al deze boeiende onderwerpen komen samen in de portefeuille van gedeputeerde Henri Swinkels. Op de volgende onderwerpen mag ik me uitleven.

Sociale Veerkracht in Brabant
Een nieuw programma van de provincie. Met bijbehorende nieuwsbrief.

Gouden Duim

Elke maand reikt de gedeputeerde een Gouden Duim uit. Dat is een analoge ‘like’ voor bijzondere Brabanders. Commentaal doet verslag voor de huis-aan-huisbladen en de Brabantsite. Enkele voorbeelden:
Gouden Duim voor Marianne van Heeswijk
Gouden Duim voor Mariët uit Tilburg
800 asielzoekers integreren in Stevensbeek

Open Monumentendag

Tijden de jaarlijkse Open Monumentendag bezoekt de gedeputeerde met de bus een aantal monumenten. Ik praat met initiatiefnemers, vrijwilligers en bezoekers en breng gebouw en mens in beeld. Teksten en foto’s gaan naar de huis-aan-huisbladen. Zoals:
bezoek gedeputeerde aan landgoed Bieduinen
bezoek gedeputeerde aan Joodse begraafplaats
bezoek gedeputeerde NK Skate in Hall of Fame

Verslag en foto's

Voor allerlei evenementen, werkbezoeken, bijeenkomsten en activiteiten ben ik oproepbaar voor verslaglegging en fotografie. Bijvoorbeeld voor de Brabantse Disabled Open.

Portretnet: de Box
Pen en potlood en Commentaal schreven de teksten voor De box van onze beeldmannen. Leonie en ik werken samen met Portretnet via www.woord-in-beeld.nl. Mark en Rik ontwikkelden een relatiegeschenk waarmee zij zichzelf en vooral hun filmwerk promoten. Zij vroegen ons om de teksten daarvoor te redigeren. Onze ingreep: beeldend en pakkend. En vooral korter dan de originelen.

WonenBreburg: filmpje over huurverhoging
Over het wat en waarom van huurverhoging wilde woningcorporatie WonenBreburg een kort filmpje op de site www.wonenbreburg.nl/huurverhoging.
Vanuit woord in beeld verzorgden Leonie en Janine: concept, script, voice-over, beeldselectie en montage.

BT Zonne-energie: brochure en landingpages
Waarom kiezen voor zonnepanelen? Commentaal vatte het in vijf redenen samen en bedacht zonneklare slogans.
bekijk pdf brochure

Nostradamus.nu
Nostradamus is software met een plan. Bij Nostradamus denken ze in oplossingen, niet in problemen. De website www.nostradamus.nu bouwden ze zó om, dat die klantoplossingen centraal kwamen te staan. Commentaal schreef de compleet vernieuwde content. Inclusief klantreferenties, gebaseerd op interviews, én het concept plus voice-over tekst van het filmpje op de homepage.WonenBreburg: Venster
Het bewonersblad van woningcorporatie WonenBreburg verschijnt drie keer per jaar in twee edities: Tilburg en Breda. Interviews, reportages, teksten en redactie.
bekijk Tilburg pdf
bekijk Breda pdf

pen en potlood/Waterschap: foldertekst Beekherstel
Schrijven van toegankelijke en bondige informatie voor beleidsmakers en stakeholders n.a.v. beleidsnota.
bekijk pdf

pen en potlood/ GGA: prinsheerlijk rijden
Campagne ter bevordering van het autodelen in Midden Brabant.
bekijk website

Dress your Energy: foldertekst
bekijk pdf

Naam M2Sessions
Voiced Management voor artiesten komt met special: huiskamerconcerten.
De nieuwe naam moet het unieke van het intieme live concert weergeven.
bekijk pdf

Dat komt over!

nieuws

 • februari 2017 Provincie Noord-Brabant, Leefbaarheid en Cultuur

  lees meer
 • februari 2017 Provincie Noord-Brabant, Verkeersveiligheid

  lees meer
 • februari 2017 Provincie Noord-Brabant, Zuiderwaterlinie

  lees meer
 • augustus 2015 Het Houtse Meer: Events | Lounge | Meer

  lees meer
 • juli 2015 Ht Pannekoeckershuys

  lees meer
 • juni 2015 Open een nieuw(e) Venster

  lees meer
 • juni 2015 Karavaan Brabant

  lees meer
 • E-mail

Commentaal, T 073 610 58 66, M 06 484 99 483, info@commentaal.nl, www.commentaal.nl, © 2012 Commentaal